Dzisiaj u Aniołów parę słów o Amarantusie.
Amarantus zawdzięcza swoją nazwę pięknemu kolorowi swoich kwiatów.
Amarantus jest polecany osobom ciężko pracującym fizycznie i uprawiającym sporty.
Uznawany jest za najlepsze ze zbóż, gdyż zawiera zdecydowanie więcej łatwo przyswajanej skrobi niż inne rośliny zbożowe.
Dodatkową zaletą tych maleńkich ziaren jest bogactwo w magnez, żelazo i wapń a także łatwego w przyswojeniu białka.
To podobno zboże XXI wieku.
I ma jedną ważną zaletę...nie zawiera glutenu.
Amarantus możemy dodawać do wypieków, jest składnikiem wielu potraw wegetariańskich.
My tez będziemy z nim eksperymentować, gdyż do tej pory nie gościł w naszej kuchni.
Do nabycia u naszego sprawdzonego sprzedawcy...SKWORCU
/źródło http://www.skworcu.com.pl/
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz