22 stycznia 2015

Kasza jeczmienna peczak

KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK jest niesłusznie uznawana za kaszę gorszej klasy. Jest ona bowiem wytwarzana ze szlachetnej odmiany zboża –jęczmienia szklistego. Ziarna  to obłuskane i wypolerowane ziarna zboża. Dzięki tak małoinwazyjnej obróbcekasza ta ma najwięcej wartości odżywczych spośród kasz jęczmiennych. Jednocześnie zachowuje ona wysoką ilość błonnika, który wspomaga odtruwanie organizmu i zrzucanie zbędnych kilogramów.
Przygotowana na sypko stanowi doskonały składnik sałatek i dodatek do sosów warzywnych, mięsnych oraz grzybowych. Można ją dodać do farszów w gołąbkach. W postaci sypkiej kasza ta jest głównym składnikiem kaszanki. Ugotowana „na miękko” KASZA JĘCZMIENNA PĘCZAK jest świetną bazą do pasztetów, krokietów i kotletów.
Kupując KASZĘ JĘCZMIENNĄ PĘCZAK należy zwrócić uwagę przede wszystkim na brak zanieczyszczeń i kolor – im jaśniejszy tym lepszy.

Po najlepszej jakości kasze zapraszamy do naszego sprawdzonego sprzedawcy SKWORCU

      / źródło https://www.skworcu.com.pl/

1 komentarz:

  1. Kasza peczak kojarzy mi sie z moja ulubiona zupa z dziecinstwa - krupnikiem. Osobiscie nigdy nie udalo mi sie osiagnac takiego smaku jaki pamietam z maminej zupy, ale... trening czyni mistrza :)

    OdpowiedzUsuń